Actief op school: dagboek

Hier vinden jullie onze “beardiedrukke agenda”, flapuit’s uit jullie kindermond, foto’s, een knipoog van de juf of meester en nog veel meer… van ons bezoek aan jullie klas.

Soms vertelt ons baasje iets over onze hondenvrienden,onze opvoeding, welke belevenissen wij in ons hondenleven zoal meemaken… en geeft ze een welverdiende dikke duim!

Is ons foto dagboek soms nog wat moeilijk om te lezen? Roep dan maar gauw mama of papa erbij om jullie even een pootje (oeps, sorry handje) te helpen!
Onze baasjes werken dit fotoalbum regelmatig bij, dus kom maar vaak een kijkje nemen, altijd welkom!

19 mei 2015

Wij mochten vandaag, op uitnodiging van zijn mama, naar het verjaardagsfeest van Ward (7) in zijn klas.

Dat werd dus geen “normaal” feest met taart maar wel een hondsdol beestigleuk feest :-)

We hebben veel plezier gemaakt maar tussen de hondenkoekjes en de knuffels door toch ook tijd gemaakt voor een serieus hondenvertelselgesprek over “hoe wij het graag zouden hebben dat kinderen met ons omgaan…”

Wij vonden dit een schitterend initiatief van mama Ann Houbrechts.

Een dikke beardieknuffel,

Emmelot & Jitske

IMG_0673 klas Ward kopie

|

13 mei 2015

Juf Christiane had ons bezoek nochtans op tijd & prachtig op de agenda gezet…toch was ons bezoek voor enkele meisjes in het 1ste en 2de leerjaar een hele “enge” gebeurtenis.

Het ene kind wil er honderduit over vertellen, het andere zit vol goede bedoelingen en raad voor zijn “bange” klasgenootjes… Ieder kind verwerkt het vreselijke bijtincident dat vorig jaar in deze gemeente gebeurde op zijn/haar eigen tempo maar het is duidelijk dat dit trauma in deze kinderhoofdjes nog een serieuze impact heeft.

Maar “het” gebeurde ook in deze school weer :-) In een vingerknip wisten onze kwispelstaarten hun vertrouwen te winnen en verscheen er op deze gezichtjes een brede glimlach. Deze kinderen zien genieten van het gezelschap van Emmelot & Jitske, hen zien ervaren dat een hond niet alleen gevaar en angst kan brengen maar ook vriendschap en dierenliefde… wat een voldoening alweer :-)

Woensdag hond IMG_0666

|

12 mei 2015

Als we nu van al de Limburgse leerkrachten die wij in de loop der jaren leerden kennen er één mogen verdenken van de allergrootste dierenvriend te zijn… Tja, dan hebben toch een sterk vermoeden dat meester Michel heel veel kans maakt om deze titel opgespeld te krijgen. En zijn liefde voor dieren werkt aanstekelijk… al zijn leerlingen gingen vandaag ontzettend respect- en liefdevol met Emmelot & Jitske om :-) Dat kan ook moeilijk anders, wie meester Michel zijn levendige verhalen doordrenkt met diepe liefde voor zijn eigen honden hoort vertellen kan niet anders dan “meenemen” dat dieren een belangrijke plaats in ons leven innemen.

Na het klasje van meester Michel was het de beurt aan juf Anita en haar klas, ook al zo een “warme” klas met één en al liefde voor hun huisdieren. Het was dus weer een hondsdolle voormiddag daar in de turnzaal van VBS De Amber maar daar had meester Michel, Juf Anita en hun kids duidelijk geen probleem mee (en wij ook niet) :-)

|

05 & 07 mei 2015

In SBS Kuringen werden deze week zonder enige aarzeling de schoolbanken aan de kant geschoven, de middagpauze een beetje ingekort en de taken tussen de juffen herverdeeld. Er werd door de juffen van het 3de leerjaar geen enkele moeite gespaard om de persvoorstelling van het nieuwe lespakket Bibi& Bobo zo vlot mogelijk te laten verlopen. BEDANKT voor de ZEER aangename samenwerking! :-)

Onder heel wat media aandacht leerden de leerlingen samen met Emmelot & Jitske op een gepaste wijze omgaan met honden. Honden hebben net als mensen emoties alleen maken zij dit op een andere manier duidelijk. Aan de hand van enkele nuttige tips konden de kinderen aan de slag gaan. Ook Reinoud (het broertje van Nina …) met angst voor honden, durfde uiteindelijk erg dicht bij Emmelot & Jitske komen. Kortom het was een erg drukke maar och zo gezellige boel in de klas!

En als we de volgende dag op een facebookpagina deze reactie van de mama van Reinoud en Nina lezen:

“Super! Xanuul is zooooooo goed bezig, zowel mijn dochtertje als mijn zoontje (beiden panisch voor honden) zijn al een pak zelfverzekerder na 1 bezoekje van Annick met haar honden aan onze school!”

Ja… dan kunnen wij dus héél goed slapen, heerlijk :-)

 

 

 

 

|

05 mei 2015

Dieren hebben een positieve invloed op kinderen, dat is wetenschappelijk bewezen. Maar kinderen zijn vaak nog onvoldoende vertrouwd met de signalen die een huisdier uitzendt als het zich in het nauw gedreven voelt. Bijt- en krabincidenten zijn daar spijtig genoeg vaak het gevolg van.

De provincie Limburg besteedt sinds 2001 aandacht aan het sensibiliseren en informeren van kinderen wat betreft hun omgang met honden en katten.

In dat jaar lanceerde het provinciebestuur in samenwerking met vzw Xanuul ‘het goede hondenbaasjes’-schoolproject.

Na het lespakket gericht naar kleuters is hebben we nu samen met de provinciale coördinator voor dierenwelzijn een lespakket voor het basisonderwijs ontwikkeld.

Het lespakket omvat een lerarenboekje met lesfiches, bijhorende oefeningen en een verhaal als rode draad doorheen de thema’s. Alle Limburgse basisscholen ontvangen binnenkort gratis een printversie van het lespakket inclusief DVD.

Gedeputeerde van dierenwelzijn Ludwig Vandenhove nodigde vandaag de pers uit om te komen kennis maken met het nieuwe lespakket samen met de leerlingen van het 3de leerjaar in de gemeentelijke Basisschool Kuringen en vzw Xanuul.

 

 

|
Pages:  12345...»