De juiste hond kiezen

Wel of geen hond nemen?

De juiste hond kiezenLaten we beginnen bij het begin. Vooraleer je gaat beslissen wélke hond je zal nemen, moet je eerst zeker weten óf je wel een hond zal nemen. Want een dierenvriend zijn en honden wel schattig vinden is lang niet voldoende.

Het is hoogstens een goed begin, maar er is veel meer nodig dan dat. Voor één keer spelen we graag advocaat van de duivel en zetten we enkele feiten op een rijtje waarmee je rekening zal moeten houden als je een hond in huis haalt.

We willen je daarmee vooral niet afschrikken om een huisdier te kopen, maar we willen je wel wijzen op de plichten die je als baas hebt tegenover je huisdier.

De juiste hond kiezen

Je hebt besloten een hond als huisdier te nemen… hoe maak je nu de juiste keuze? Beslissen om een hond te kopen is één zaak.
Beslissen wélke hond je zal nemen, is een andere;

  • Kies je voor een puppy of voor een volwassen hond?
  • Voor een reu of een teef?
  • Voor welk ras kies je?
  • Heb je wel tijd om voor de hond te zorgen?
  • Ben je wel in staat om de hond een goede opvoeding te geven?
  • Ben je daar wel consequent genoeg voor?

Het zijn allemaal vragen die je je moet stellen voor je je een hond aanschaft. Een hond heb je niet voor een dag of een week. Die heb je voor een groot stuk van je leven.

De meeste honden worden makkelijk tien jaar oud. Een aankoop van een hond mag dus nooit lichtzinnig gebeuren, in een vlaag van vreugde of verdriet of wat dan ook. De aankoop van een hond moet een weloverwogen beslissing zijn. Is het dan niet, dan is de relatie tussen hond en baas al bijna op voorhand gedoemd te mislukken.

Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *