De Oogappel Neeroeteren

21 & 23 april 2015
Voor het 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar in de Oogappel in Voorshoven is ons bezoek telkens een feest en feesten doe je in een feestzaal dus werd ook deze keer feestzaal De Krauwel in gereedheid gebracht om er een feestelijk “hondenbezoek” van te maken. Heel af en toe hebben vooral de leerkrachten nood aan zo’n lesje “omgaan met honden”. Eén van de juffen fluisterde ze me zachtjes in het oor: “je zal meer last hebben met mij als van de kinderen, ik ben bang.”
Mmmmmm, last hebben? Neen hoor, wij hebben nooit last van kinderen die bang zijn en ook niet van grote mensen die bang zijn. Bang zijn… daar is toch niets mis mee, ikzelf ben wel bang van een kleine muis.
Maar wat doet het deugd wanneer deze juf achteraf aangeeft dat we haar handvaten gegeven hebben, dat ze nu een houvast heeft en dat ze in de toekomst weet hoe ze best kan reageren op de aanwezigheid van een hond. Dat vinden wij dan weer reden voor een feest :-)oogappelb

3 Reacties

 1. Mijn leerlingen en ik waren zeer tevreden.

 2. Mooi gebracht! Ik en de leerlingen vonden het zeer leuk!

 3. Ik heb van zowel de kinderen als de leerkrachten hele positieve commentaren mogen vernemen. Iedereen heeft genoten en sommige kinderen kwamen mij zelfs vertellen dat ze ook nieuwe dingen geleerd hadden die heel belangrijk waren om op een veilige manier met een hond om te gaan. Ik vond dat knap!

  Hopelijk kunnen en mogen we jullie in de toekomst opnieuw verwelkomen.

  Vriendelijke groeten,

  Marijke Van Berckelaer
  Directeur Basisschool Oogappel @ De Kei