In de media

Het Xanuul-team is voortdurend bezig met haar missie voor educatie op scholen, steun bij zorgcentra, maar ook als ondersteuning bij individuele therapie. Soms komt de media (radio, tv of dagblad) een dagje komt meekijken.

Hieronder kunt u een overzicht zien van de verschillende interviews, krantenartikelen en video’s. Heeft u vragen, neem dan contact op!

05 mei 2015

Dieren hebben een positieve invloed op kinderen, dat is wetenschappelijk bewezen. Maar kinderen zijn vaak nog onvoldoende vertrouwd met de signalen die een huisdier uitzendt als het zich in het nauw gedreven voelt. Bijt- en krabincidenten zijn daar spijtig genoeg vaak het gevolg van.

De provincie Limburg besteedt sinds 2001 aandacht aan het sensibiliseren en informeren van kinderen wat betreft hun omgang met honden en katten.

In dat jaar lanceerde het provinciebestuur in samenwerking met vzw Xanuul ‘het goede hondenbaasjes’-schoolproject.

Na het lespakket gericht naar kleuters is hebben we nu samen met de provinciale coördinator voor dierenwelzijn een lespakket voor het basisonderwijs ontwikkeld.

Het lespakket omvat een lerarenboekje met lesfiches, bijhorende oefeningen en een verhaal als rode draad doorheen de thema’s. Alle Limburgse basisscholen ontvangen binnenkort gratis een printversie van het lespakket inclusief DVD.

Gedeputeerde van dierenwelzijn Ludwig Vandenhove nodigde vandaag de pers uit om te komen kennis maken met het nieuwe lespakket samen met de leerlingen van het 3de leerjaar in de gemeentelijke Basisschool Kuringen en vzw Xanuul.

 

 

|
Geef uw reactie

De Heerse gezondheidsraad Gezond organiseerde, samen met de basisscholen, een Doe-da-wel-dag voor 102 kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

Het Belang van Limburg 28 oktober 2014

|
Geef uw reactie

Laten we even kennismaken met vzw Xanuul.

Xanuul is een vzw in de streek van Hasselt. Sinds 10 jaar is die werkzaam in lagere scholen om kinderen vertrouwd te maken met honden. Er wordt hen aangeleerd hoe men een goed baasje kan zijn of later worden. En ook hoe men dat soort incidenten kan vermijden die nog al te vaak de krantenkoppen halen. Deze animaties zijn het resultaat van een lange, weldoordachte werkwijze. The News werd ontvangen door Annick in haar tuin samen met haar honden en zij vertelde ons haar verhaal.

Lees meer in het krantenartikel.

|
Geef uw reactie

TV Limburg op bezoek bij de goede hondenbaasjes in onze school (SBS Koersel).

Dierenwelzijn is voor het provinciebestuur een belangrijk aandachtspunt. Dag Limburg trekt daarom vandaag naar het dierenasiel in Genk en ging eens kijken bij het ‘goede hondenbaasjes’ schoolproject.

 


Bekijk de video
|
Geef uw reactie

Kleuters krijgen les over omgang met dieren

In stedelijke basischool De Sprankel in Spalbeek hebben kleuters vrijdag kennis gemaakt met het lespakket “Bibi en Bobo op school”.  Dat pakket moet kinderen leren omgaan met hun huisdieren om zo bijtincidenten te voorkomen.
Voor meer informatie over het lespakket kunt u hier terecht.

Bibi en Bobo worden voorgesteld aan de pers

|
Geef uw reactie
Pages:  1234