Tips

Wisten jullie dat de naam vzw Xanuul een samensmelting is van de namen van de honden die als éérste het “Goede Hondenbaasjes Schoolproject” opgestart hebben: 

xanuul_ditjes

 

Ons eerste bezoek ooit in deze lagere school maar toch werden we “aanstekelijk” enthousiast ontvangen door de leerlingen van 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar.

Wat wilden ze allemaal graag knuffelen met Emmelot & Jitske. Dat mocht, maar veilig omgaan met een hond staat voor vzw Xanuul voorop …

DUS EERST LEREN HOE WE EEN HOND BEST BENADEREN!!!

Vooral in het vierde leerjaar waren de jongens en meisjes wel héél erg aandachtig en geïnteresseerd. We konden bijna een speld horen vallen en onze les is dan ook behoorlijk uitgelopen :-)

|

Wil je ook graag aan de slag met je eigen dier in een verzorgingshuis maar je hebt nog geen attest AAI (Animal Assisted Intervention)? Ben je op zoek naar de geschikte vorming om dit op een verantwoorde manier te realiseren?
Professionals of vrijwilligers kunnen net als wij een boeiende, veelzijdige opleiding volgen via het AAIbeest.
Kandidaten of instellingen die interesse hebben kunnen vrijblijvend contact opnemen

|

We mogen hier lesgeven aan de leerlingen van twee juffen die voor hun eigen honden ook echt wel “goede hondenbaasjes” zijn en die de waarde van ons project dan ook hoog inschatten.

“Een hond is niet gewoon een dier op 4 poten maar betekent zoveel meer…” vind juf Tamara terwijl Emmelot & Jitske genieten van haar knuffels.

Ook Juf Kim laat zich helemaal betoveren door hun charme.

Wat ons van vandaag het meest bij blijft? De leerlingen hebben geleerd dat honden wel duizend keer beter kunnen horen dan de mens. Vandaar dat bijna alle honden bang zijn voor vuurwerk. Wanneer even later de schoolbel wel heel schel en fel door de ruimte galmt zuchtten de Duizendpootjes van het 3de en 4de leerjaar in koor: “ocharme voor de honden!”

We weten bijna zeker dat deze kinderen in de toekomst rekening zullen houden met onze vrienden op vier pootjes die inderdaad zoveel meer zijn dan zomaar een hond hè juf Tamara :-)

 

Pages:  123